21 June 2014

WA KENA BABE! ( prank frm boss )

Hari nie hari yg paling malang dalam hidup ku. Fon hilang ntah ke mana. Cer nya bgini,

Balik ja dari lunch, happy2 yg trsangat happy la pokoknya time tgahari td. Time tu fon memang suda lowbat gila ngok2 la suda. Sampai ja ofiz lpas lunch tu, direct la cas fon. cas atas meja ofiz ja dalam engineers room ne. then tiba2 datang sorang kawan ne, c ijat, mau menumpang cas fon jua. jadi dua fon la bcas atas meja ku. " jaga kan fon ku ar anne." padahnya arah ku. then dia kluar la buat krjanya .

Jam 3 tu, c ahlock (boss LA) mnyuruh datang ke rumahnya ada makan2 bbq. pg la kami ne ramai2. dua2 fon dibiarkan atas meja bcas. sambil2 makan tu main2 sama anak logistic, bikin geram joo badannya.. macam sumo. punya kiut.. makan punya makan, tiba2 c ijat kol tmpt technician kami c khaerul (aku kan x bawa fon) mncari aku. aku sambut la kol tu, dia tanya " ko bawa ka fon ku?"  aku jawab " behapa ku bawa fon mu sedangkan fon ku bcas atas meja tu jua". Truz la dia cakap hilang, dua2 tiada atas meja. aku pn nda pcaya, coz stahu ku slama ku biar2 fon atas meja ku tda pla isu hilang. ku mati2 ingat dia main2 sama aku pasal fon hilang sampai aku suruh ea bsumpah atas nama parents nya. hahah jahatnya aku. jam tu juga, aku terus bawa yg lain balik ofiz. 


Sampai ja ofiz, truz jumpa drg ijat, semua pun sibuk mncari fon kami yg hilang tu. sgala kekusutan keluar. sampai kol sana sini bertanya siapa paling last dalam engineer room. memang lucu la kalau ingat balik, macam2 d pkiran kluar. dgn aku lagi yg semua benda belum log out. seolah2 itu la nafas trakhir mu. mau mnangiz aku d buatnya.. slama sejam kami buntu. sgala cctv la mau d tgk, balik2 kol fon masing2 kena off suda. sah2 kna curi la bilangnya  trutamanya c ijat. hahahaha


Tiba2 boss datang masuk ofiz. kami bgtau la fon hilang. dengan selamba dia cakap " bagi aku semangkuk maggi dlu, aku tulung kamu cari pakai mangkuk" truz kami pn tmbah kusut. main2 lagi c boss ne. dengan selamba dia kluar dari ofiznya, d tangannya ada dua2 fon tu. fuhhh... Tuhan ja tau leganya kami dua time tu.. truz ea ktawa2 brabiz ne. aku pula yg mau mnangiz balik. hahah. truz dia cakap la " ani pengajaran buat kamu dua. Lain kali jangan ampai2 hp kalau bjalan biar skjp"


Awu la boss.. trima kasih suda buat kami " june fool" . lpas ne fon gantung leher ja la.. hahaha.. kusut la ari ne. ada lucu, ada jua bri mnangiz, bri marah macam2 la. syukur la nak. fuhhhh..

No comments:

Post a Comment