15 June 2013

Lots of love from me :) ❤

Hallo peepz! 

Really miss my blog.. lama suda x bemanja sama dia.. hihi.. miss na miss kita bloggy~~ aww... haha 

So, sperti mana yg kita tau, tomorrow ada la Father's day. Mula2 bpikir juga apa mau kasi c dady ne.. ya la.. tau la father's day bukan staun skali d sambut, ari2 kunun.. jan la cetek itu pikiran.. asal sambut mother's day, truz la mau cakap ari2 spatutnya ari ibu.. persoalannya, adaka kamu,kamu n kamu sebagai anak, hari2 ka kamu buat dia happy? hari2 kah kamu bagi dia hadiah? hari2 kah kamu bawa dia jalan2 makan2 satu family? x kan... father's day n mother's bukan lah haram sangat ( bagi aku la ) . kita bagi happy mum n dad kita, bukan nya kamu d suruh mnyambut apa tu, yg kamu cakap tu lau mother's day haram, yg kamu blang kristian yg sambut kan. 

Klu niat kita menyambut Hari Ibu pada tanggal 9 mei mengikut wikipedia tu..,sememangnya Haram..tetapi klu niat kita menyambut hari ibu itu adalah itu meraikan insan yg bernama ibu..,adalah tidak haram..semuanya terletak pada nawaitu masing2..benda tu jadi haram apabila kita salah niat..bagi kita..,klu kita menyambut hari ibu pada hari tersebut..,dgn ikhlas untuk meraikan seorang ibu..,aku rasa kita berada di landasan yg betul..niat yg salah akan mengharamkan sesuatu yg halal..uiseh.. haha

father's & mother's day bukan kita sambut, niat kita baik. just mau appreciate both of them ,buat mereka ingat yg kita ne x pna lupa n masi syg dgn dorang. dalam masa yg sama, drg pun tertunggu2 kan apa la anak2 dorang bagi or buat time father's n mother's day tu...excited la kata kan.. best juga kan lau dapat tgk dorang happy. 

ermm jauh suda cerita kita ni.. bahaya. ahaha.. o ya.. tadi aku kasi beli ja dady aku handphone baru n my mumy aku kasi beli spek mata baru.. tu ja cerita ari ne..sok keja lagi.. hari2 keja.. selagi bujang, cari duit dlu puas2.. balas budi parents...jangan kawen awal...nanti da bkeluarga, baru brenti, biar c laki yg keja. hahaha. 

k la.. nite pipol... mwahhh!!!





No comments:

Post a Comment