25 February 2012

6 hacker terbaik dunia.


Jonathan James
James adalah rakyat Amerika, semasa berumur 16 tahun dia dimasukkan ke penjara kerana membocori laman pertahanan Amerika Syarikat dan dia cuma berkata dia melakukan perkara tersebut semata-mata untuk kepuasannya sendiri. NASA menderita akibat kepandaiannya, James mencuri software NASA yang berharga $1.7 juta dollar AS. Sehingga NASA terpaksa untuk mematikan server dan sistemnya. Kerana kelakuannya, dia tidak boleh menyentuh komputer selama 10 tahun.








Adrian Lamo
Dia menghack New York Times untuk mendapatkan info peribadi dan beberapa nombor  security . Dia akhirnya didenda $65,000 dollar US.



Kevin Mitnick
 Inilah legenda hidup yang benar-benar mantap dalam dunia hack.
Antara yang dia lakukan :
-Mengkaburi FBI
-Hacking kedalam DEC system (Digital Equipment Corporation)
-Mendapatkan password administrator dalam satu komputer IBM supaya menang perjudian.
-Hacking Motorola, NEC, Nokia, Sun Microsystems dan Fujitsu Siemens systems Dan masih           banyak lagi kelakuan dia yang luar biasa.
Seorang white hat hacker pun yang bernama Tsutomu Shimomura pun dihack komputer sistemnya oleh Kevin, dan terjadilah perang hacker. Dia ditangkap oleh FBI dengan bantuan Tsutomu Shimomura yang mengesan jaringan HP yang dibawa Mitnick saat itu. Tapi sekarang dia sudah insaf dan menjadi seorang penulis buku, konsultan security, dan pemudahcara.




Kevin Poulsen
Juga dikenal dengan Dark Dante. Dia menghack database FBI. Selain itu dia juga menghack seluruh talian telefon kerana memang kemahiran dia menghack talian telefon. Saat ini dia jadi senior editor diWired News, dan berjaya menangkap 744 penawaran sex melalui profiles Myspace.






Robert Tappan Moris
Orang yang pertama kali membuat Worm, yang dinamakan Morris Worm melalui internet dan menyebarkan wormnya yang mengakibatkan lebih kurang 6000 komputer jadi down..!!!
Dia akhirnya dipenjarakan rumah selama 3 tahun dan didenda sebesar $10,500 dollar. Sekarang dia bekerja sebagai professor di sebuah MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory.




Karl Koch
Dia berasal dari Hannover Jerman yang menamakan komputernya kungfuUP (First Universal Cybernetic-Kinetic Ultra-Micro Programmer). Dia melakukan beberapa kajian dalam menghack pada kurun waktu1985-1988. Dia juga seorang penagih kokain.
Dia berjaya membolosi beberapa sistem ketenteraan AS dan menghack sebuah pusat tenaga nuklear AS pada zaman perang dingin dan hasil hacknya dijual ke KGB (Agen Rahsia Soviet Union). Dia ditemui mati pada tahun 1988, menurut info dia membakar tubuhnya sendiri namun ada yang mengesyaki menjadi mangsa konspirasi.



# cool right ? ^^v sangat hebat.. aku pun hacker ba...hack wifi org la...hahah ... :p joking..btw,,mereka2 ne sgt la hencem :p hoho

24 February 2012

3 soalan 18SX c anak kpd bapa

Seorang anak gadis yang cantik bernama Blossom telah mencapai remajanya bertanyakan 3 soalan berbentuk 18SX kepada daddynya. 
Jadi c daddy pn menjawab la 3 soalan tersebut.


Soalan 1 ;



Blossom: Daddy, kenapa seorang gadis tidak mahu dirogol oleh lelaki?

Daddy: Kalau Blossom berdiri di supermarket, tiba-tiba ada lelaki korek hidung blossom, blossom suka ka?

Blossom: Tidak suka! Memang penampar yang blossom bagi tu lelaki.

Soalan 2 ;

Blossom: Daddy, kenapa kalau time period, tidak boleh buat seks?

Daddy: Kalau hidung blossom berdarah, mahu korek ka?

Blossom: Eeee..gelilah ada darah.



Soalan 3 ;



Blossom: Daddy macam mana rasanya pakai kondom time buat seks?

Si Daddy berfikir skijap, coz soalan anak gadisnya terlampau 18SX. Akhirnya si daddy mendapat jawapan bagi soalan tersebut dan berkata:

Daddy: Kalau blossom korek hidung pakai sarung tangan getah, bestkah rasanya?

Blossom: Mestilah tidak, eee...daddy ni pandailah.

Si daddy tersenyum dengan bangga dan gembira kerana dapat menjawap soalan anak gadiznya tanpa perlu mengeluarkan pengetahuan dan kata2 yang tidak sesuai untuk golongan yg berumur UNDER 18. 

# Credit Untuk si blossom punya bapa. ^^v

10 jenis lelaki yang harus anda tinggalkan.



10 Jenis Lelaki Yang Patut Anda Tinggalkan

1. Lelaki yang sering mengucapkan kata sayang tetapi tidak mahu atau tidak
bersedia untuk menjalinkan hubungan yang lebih serius walaupun anda sudah mengenalinya sudah bertahun-tahun. Ini bermakna bahawa anda bukan orang yang diinginkannya. Mungkin anda juga tiada di dalam kamus hidupnya.

2. Lelaki yang sentiasa menghubungi anda tanpa mengira waktu. Selalunya lelaki jenis ini akan mengeluarkan kata-kata manis apabila dia sangat memerlukan anda. Tetapi apabila anda memerlukannya dia langsung tidak muncul atau memberi banyak alasan untuk mengelak.

3. Lelaki yang selalu mengajak anda keluar hanya sebagai teman tapi mesra. Kemana sahaja hanya anda berdua. Ibarat merpati dua sejoli dari pandangan orang lain. Malangnya dalam hati lelaki itu tidak terdetik langsung untuk mengisi anda dalam ruang hatinya yang kosong itu. jangan buang masa anda dengan lelaki seperti ini.

4. Lelaki yang sudah mempunyai kekasih hati tetapi tetap mahukan anda. Selalunya lelaki jenis ini mempunyai ramai teman wanita dan hanya mahu memenuhi nafsunya sahaja.

5. Lelaki yang hanya memandang dirinya sahaja yang betul. Pandangan dan apa yang dibuat anda adalah salah. Selalunya ketika menjalinkan hubungan dengan lelaki jenis ini anda sering dimarahi atau ditengking kononnya anda saja yang bersalah dalam sesuatu hal. kadang kala hal yang kecil juga diperbesarkan.

6. Lelaki yang naif dan mementingkan diri sendiri. Selalunya lelaki jenis ini tidak akan faham akan kehendak wanita. Walaupun anda telah berterus terang mengenai sesuatu tetapi dia tetap tidak mengendahkannya. Lelaki jenis ini sering menganggap semua perkara adalah remeh dan selalu mengambil mudah sesuatu perkara.

7. Lelaki yang tidak tahu kehendak dirinya sendiri. Jika lelaki jenis ini tidak mengetahui apa kehendak dirinya sendiri, cuba anda bayangkan bagaimana dia hendak memahami masalah anda jika hidup bersamanya nanti.

8. Lelaki yang tetap akan mengganggu anda. Walaupun sudah diberitahu yang anda terlalu sibuk tetapi lelaki ini tidak memperdulikannya. Lelaki jenis ini selalunya hanya ingin berkepit siang dan malam.

9. lelaki yang suka memburukkan lelaki lain dengan harapan anda akan menjauhi lelaki yang diburukkan olehnya itu. Lelaki jenis ini selalunya kuat cemburu dan akan cuba sedaya upayanya supaya anda tidak akan berhubung dengan lelaki lain. Relakah anda dikongkong oleh lelaki jenis ini?

10. Lelaki yang tidak dapat memberikan layanan yang betul pada wanita. Anda tidak nampak ciri kepimpinan pada lelaki jenis ini. Bagaimana anda mahu sandarkan segala harapan pada lelaki seperti ini nanti?


# aku jumpa ne pun dr salah satu artikel...apa2 pun,tepuk dada,tnya selera. cuma diri sendiri yang mampu tentukan. ^^

23 February 2012

Ibu berusia 43 tahun seperti 18tahun.=.='

haha damn..sungguh saya jelez.hoho..mesti kamu x pcaya kn..dia ne model juga,...nama dia Masako Mizutani. ada anak sorang, 20 tahun. ermm...maybe pic anak dia ba ne kn..haha..x la...dia la ne...anda harus pcaya. :p






sooo...? cute n cantik kn...huhuhuh

Admin : " Aunty, apa ko pnya petua awet muda ne aunty? "  hahaha....

Mana 1 Kategori Kamu ~

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3
Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9



no.1
—-
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia.--> mine.ada ckit btul ^^

no.2
—-
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga.

no.3
—-
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini.

no.4
—-
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. 

no.5
—-
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman.

no.6
—-
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam.

no.7
—-
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira.

no.8
—-
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus.

no.9
—-
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain.



# ( jangan prcaya bulat2..haha )

20 February 2012

Biar Sakit, Yg lalu 2 biarkan berlalu

hye peepz ^^
ermm ari ne me mo kongsi 1 ayat dgn kmu suma.. time me ber'fb, ternampak la kawanku c pajil post something about past..best jua la ayat dia,,,sebab 2 me post d fb # Fact 6 : I Fall in Love with this Sentence "Tak Wajib Cerita Kisah Lama Walaupun Pernah Berzina Dengan Sejuta Lelaki"
mesti kmu nda paam kan apa yg me mo smpaikan...hehe..me just mo tnya, brapa ramai yg masih tidak dapat lupakan kisah lama? mesti rmai kn,,trutamanya org yg prnah d khianati n org yg d tinggalkan..tidak kisah la dalam percintaan or family ka or friendship ka.. yg pnting, kisah yg myakitkn ati dia masih d pendam smpai skrg...hehe me sndri pn x dpt lupakan kisah lama...mula2 dluu laa...skrg, Thanx God semuanya suda ilang dr my memori...me dpt kasi ilang pn coz me rasa bwat apa igt org yg suda buat kita sakit kn...anggap ja semua 2 smpah..cm kita buang ludah,,geli kn mau pungut balik...nah...jd, jan la teruz d belenggu kisah lama...jadikan kisah lama 2 sbg langkah bjaga2 dlm kehidupan masa akn dtg,2 boleh..me pn salu buat gitu..ada slack ckit mesti me marah,mrajuk,balaz balik apa yg d kasi sakit..bukan me mau pn smua 2...me cuma x mau jd cm dlu lagi..trlampau tunduk n kalah lam perasaan. Me juz harap, u all tidak jd cm 2 k...lepaskan apa yg harus d lepaskn..

ermm...rupanya skrg masi ada org yg tidak dpt terima org apa adanya kn...contohla pasangan kmu 2 menyimpan kisah lama yg pahit dan buruk...tp dia x prnah ada keberanian utk menceritakan semua 2 sebab dia takut kamu x dpt trima dia n tinggalkn dia hanya krana kisah lama nya.... hey hantu,, bsykur la ya kmu dpt pasangan yg trima kmu apa adanya...bukannya kmu perfect pn..jd jan la trip mau pasangan yg perfect ja...kira bsyukur la dia menganggap kmu sbg org yg bleh membimbing dia .. bg org2 yg still suka menyerang org masa lalu nya, sedar2 la.just move on.

well...malaaz pla mau cer pnjang2...ne ja la me mau ckp..setiap perkara yg terjadi pasti ada hikmahnya...setiap org jahat pasti akn terima balasan dia tidak kira cepat or lmbat..jan la jadikn org yg jahat 2 sbg idol kmu dn termakan dgn kata2 manisnya...terima la pasangan kamu apa adanya..cacat cela dan keburukkannya, semua 2 istimewa  bg kita coz cuma kita yg memahami siapa diri dia yg sbenarnya... Yg berlalu, biarkn berlalu.. :)

* Me tau me x perfect.But kwn2 semua n bos ku, hope kmu bleh trima saya apa adanya.

16 February 2012

smiling in the dark.

When we used to say goodnight, i always kiss & hold u tight.But lately u dont seem to care. U close the door n leave me standing here. mad with me just because the stupid dota while im studying with no mood to be bother.that's not fair.i can take a lot of pain because i love u .Hold my hand while u cut me down.it had only just begun but its over now but in ur eyes u were smilling.im tired of trying when i dont get nothing back.boy im tired. :')

13 February 2012

ilmu perlu d kongsi :)

baru syak abiz makan,,malam ne resepi kami ikan guring n kangkung masak belacan..hehe...now tgh study pneumatic coz 2morow ada test...pening dgn litar2 ne semua,.. 


o ya,,,baru2 ne kami ada Engineering Mathematic Test 1.. suma 2 juz ujian tp ntah napa kebanyakkan student trlalu strez ne,...haha maybe ujian kali ne berbeza dr sem2 lpaz coz dlu d klaz ja..skrg suma selaras d dewan,,cm final ba d rsa coz d dwn kn..huhu....aku pn terikut jga strez... 


hmm ada la ne crita student lain dpt soalan bocor tp x share2..kira makdal la jga skijap tp pa leh bwat kn suda org ndamau kongsi ilmu dgn kita,,,x dpt bwat pa2 jga... :) tp makdal 2 tba2 ilang coz soalan bcor yg drg lokek mau bg 2 tidak kluar time ujian...we all juz feel like HAHAHAHAHAH hnya mampu tertawa ja...


semua bnda ne sntiasa ada hikmah kn... lagi satu,kami yg x dpt soalan bocor 2 sgt bersyukur coz suma tips yg kami dpt dr lecturer n d kongsi dgn beberapa kwan dr jabatan lain yg dpt tips yg sma,...dpt jawab dgn mudah coz semua tips 2 memang kluar serupa dgn ujian..hehehe...Thanx 2 God n Alhamdullillah la kn... :) 


pa2 pun,,utk yg rasa kuang puas ati tym menjawab ujian 2, x pa..len kali leh cuba lagi...utk yg dpt jwb dgn mudah,,,congrates n well done..keep it up ^^..


k la,,,membebel syak kerja,,mau smbung tgk muvie dlu n then bru study pneumatic&hydraulic...


nite peepz :)

09 February 2012

Mengapa Perselingkuhan Wanita Lebih Bahaya.

hola peepz ^^ lama ody kn ak x blogging..hehe biasa la 2,,tda broadband suda,,malaz mau bayar bulan2..lae pun start kuliah suda kn so on9 pn kadang2 syak,,hehe..o ya...ak terpikat ba dgn satu artikel ne,,,menarik perhatian sungguh.. :p tajuk dia sprti yg d atas la..ermmm...kalau dlu kita suda d biasakn dgn perkataan "playboy" ..tp skrg ppuan pn byk yg playgirl kn....begini ceritanya....

"Jika ada yang menyebut kata "selingkuh", biasanya yang pertama terlintas di pikiran kita adalah seorang playboy atau seorang lelaki yang sering menyakiti hati wanita. Selingkuh seolah-olah identiti dengan perilaku dan kebiasaan lelaki. Baru-baru ini Manchester Metropolitan University melakukan penelitian tentang perilaku berselingkuh pada wanita dan lelaki. Hasilnya, 20 % pria mengaku pernah berselingkuh dgn pasangannya. 

Bagaimana dengan wanita? Ternyata angkanya x jauh beza. Sebanyak 16 % wanita di dunia mengaku pernah x setia. Tapi yg sebenarnya lelaki perlu lebih berhati-hati  agar pasangannya x selingkuh. Penelitian lainnya tentang perselingkuhan membuktikan bahwa perselingkuhan wanita ternyata lebih "berbahaya" dibandingkan perselingkuhan lelaki. 

Wanita berselingkuh jika hubungannya bermasalah
Sebagian besar lelaki selingkuh kerana x dapat menahan nafsu.. semua 2 bukan masalh sebenar. Ia hanya kerana tergoda oleh wanita lain atau dihadapkan pada kesempatan untuk selingkuh yang x dpt d tolak. Menurut Ruth Houston, penulis buku "Is He Cheating On You", hanya 20 % wanita yang berselingkuh kerana nafsu. Sedangkan lelaki, angkanya mencapai 80%, "HANYA KERANA NAFSU LELAKI SANGGUP CURANG".

Wanita pla sebaliknya. Jika hubungannya baik-baik saja, dia x akn selingkuh. Alasan utama wanita berselingkuh adalah kerana dia x bahagia dgn pasangannya Alasannya kerana kesepian, seks yang x memuaskan, atau keperluan emosi yg x d hargai. 

Wanita terikat secara emosi pada selingkuhannya
 wanita berselingkuh dengan alasan cuma main hati,tetapi biasanya akan lebih sulit pula bagi wanita untuk mengakhiri perselingkuhan tersebut. sungguh jarang wanita jatuh cinta pada lelaki  lain tersebut, bahkan mencintainya lebih dari pasangannya sendiri.

Ikatan main hatil antara wanita dengan selingkuhannya juga lebih kuat dibandingkan lelaki dengan selingkuhannya. Sebuah penelitian membuktikan bahwa perselingkuhan yang dimulai atau diawali oleh sang wanita biasanya bertahan tiga kali lebih lama dibanding perselingkuhan yang dimulai oleh lelaki. SUNGGUH TEPAT.

Wanita berselingkuh dengan lebih "serius"
lelaki mungkin dengan mudah dan tanpa pikir panjang memutuskan untuk selingkuh. demikian juga dengan wanita. Wanita selalu berfikiran panjang  apa risikonya jika ia berselingkuh. Jika hubungan terlarang itu dia anggap hanya buang masa, atau risikonya x sepadan dengan kesenangannya, dia x akan teruskan. Lelaki dapat berselingkuh berkali-kali dengan banyak wanita kerana baginya itu x bererti apa-apa, tapi bagi wanita, jika ia memutuskan untuk selingkuh ertinya lelaki itu sgt istimewa berbanding pacar sebenarnya.

Wanita lebih hebat menyembunyikan perselingkuhan
Wanita mudah mengetahui jika pasangannya selingkuh, tapi tidak sebaliknya. Lelaki x memiliki instinct/rasa untuk detect kebohongan seperti wanita, kaum wanita juga lebih berhati2i menyembunyikan hubungan terlarangnya. Wanita sudah terlatih untuk berbohong sejak kecil demi menjaga perasaan orang lain kerana mempunyai hati yg lembut. Hal yang sama x terjadi pada lelaki, sehingga lelaki biasanya merasa lebih gugup saat berbohong.

Last but not least, pandai2 la jaga pasangan masing2,,,bg ak lelaki n perempuan sama ja..cuma pandai2 la pkir mau atur idup tu cmna kn..the rest, serahkn pada yg lebih berkuasa. :) bagi yg "kurang setia" dengan pasangannya, hargailah mereka sebelum apa yg kmu buat terhadap mereka berpusing balik dgn kmu x kira kena dgn diri sndiri ataupun salah satu keluarga kmu. Hargailah air mata se2org yg menyintai kmu..paling penting,  DAHULUKAN IBUBAPA.. hihi..

daaaa ♥ :)