25 May 2011

.
......#########
.....#############
...###############
..#################..................###
..##################..........#########
....#################......#############
.......################..###############
.........################################
...........###############################
..............############################
................#########################
..................######################
....................###################
......................#################
........................##############
...........................###########
.............................#########
...............................#######
.................................#####
...................................###
.....................................#
.......................................dear
.......................................my
.....................................love
...................................
.................................hear
..............................me!
............................
.........................
......................this
..................is
.............for
.........someone
...... I
....love!
...............................
...................................
......................................
........................................
....................................
...............................
.............I
...........will
..........never
.........let
.........u
..........fall
..............I
...................stand
..........................up
...............................with
.................................u
.................................forever
..............................
........................and
..................I can't
...........stop
.....loving u
...forever
..................................
.....................................
.......................................
.......................................
.......................................
.....................................
.................................
..............................
............................
.........................
.......................
.......................

24 May 2011

iBaraT kUpU2 ^____^

Makin kau kejar, makin ea lari
tapi bila kau biarkan ea terbang.
tiba2 ea p tmpatmu,padahal bukan kau yg mau
benda 2 bulih kc happy kau tapi slalu jua ea menyakiti kn?
benda 2  special wa,mun kau bri arah urg yg layak trima nganya..

so..pelan2 ja,dusah tah terburu-buru
tggu smpai yg terbaik muncul dpn mu 

untuk kamu2 yang……PLAYBOY / PLAYGIRL
cua tah jan d ucap “I LOVE U” atu,bukan banar2 jua kau paduli arahnya kn..
jan tah sibuk padah arahnya sal perasaan lau benda 2 nda wujud.
Jan kau Sentuh hidup urg atu bila niatmu cuma mau patahkn hatinya..
Jan cuba2 menatap kedalam matanya mun apa yang kau padah arahnya 2 cuma DUSTA.


klau syg jan ckp “salah mu ne !” tapi
ak minta maaf ar?

Bukan “npa jua ko cm atu kn?” tapi “nda pa..ak paam “

Dan bukan “cua la lau ko cm atu kn ”
tapi “ak trima pa ada nya kau

Sakit patah hati akn bertahan selama mna yg kau inginkn
dan akan mengiris luka sedalam kau
membiarkannya.
ambil ja sbg pengajaran n suma 2 pasti ada hikmahnya^^

Untuk yg alum bcnta

siap – siaplah untuk terluka dan menderita,tapi
jan kau simpan semua rasa sakitmu atu..

Untuk yang INGIN MENGUASAI
Hatimu patah melihat urg yg kau syg happy
ma urg lain, sedar2lah, lg sakit lau kau tau yg dia x happy dgn mu..

Untuk yang TAKUT MENGAKUI
sakit bila kau putuskan hubungan. lagi sakit bila
urg atu mnta putuz dgn mu.
jd,jan sia2kn urg yg ko mau 2..kejar ja smpai dapat.

Untuk yang MASIH BERTAHAN
MENCINTAI SESEORANG YANG SUDAH PERGI
Hal menyedihkan dalam hidup ialah bila
kau bertemu seseorang lalu jatuh
cinta,hanya kemudian pada akirnya kau
sdar yg ea bukan jodohmu.
paling sandi, sia2 kan berbulan2 bertahun2 untuk
seseorang nda layak pn.
 kalau sekarang pun ea
nda layak, 10 tahun dari sekarangpun tatap ea nda layak.
so,juz let everything go………

saat keburingan melanda diri,
babyanne10

16 May 2011

ne kali lah~~~~

lpas ja shower,truz cek result,,mula2 2 dia  ckp "error,network bz",,,,so means,,blum ada lg la kn,,,then ak nda puas ati juga,,,ak cek lg balik,,,bdn pn sejuk2 sua,,,takut kn,,heheh,,,tp bila muncul ja result,,,THANX GOD,,,,,suma bolos,,suma lepas,,,,nda suda mo d pkir,,,,x sia2 sem ne study hard ckit,,drpd sem2 lepas,,,gara2 masalah,ancur suma,,,nakal ba,,ckit la,,,hehehe,,huhu nda pa la,,,pengajaran suma 2 n now i get back what i want 4 d whole sem,,,2 ol my pwen,,congrates babe,,,yg kecundang,,,its ok,,,,there always a 2nd chance,,,, ^^v

15 May 2011

sApa Yg rsa diRinya 2 uDa perfecT,,jaN bacA~~~

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....

12 May 2011

ne kali la,,,,,,,,~~~

weLL,,,diz is My 1st tym (sepanjang brada d poLy selama 3sem )walking by KAKI frm salut 2 poLy,,,,quit far n quit tired,,,but i think it was a great moment,,drpd panjat pagar,,,huhuhu,,,nmpak lg lampu2 dr laut garden,tmpat me n my housemate slalu mkn tym tggal d salut,,, miz d ol d pepeqs so much ^^


pjumpaan kmsiz kunun,,,skali tgk tuliz nma ja,,yg bikin panaz kucing2 warden 2,,limpaz2,,,most annoying,perempuan palui 2,,,adakah d bawa kucing2 2 nek p aras,,,bek klu dia yg cuci taik2 kucing 2 tym birak d aras,,,zzz,,,

saLah siApa?!


boleh tak kalau dah lama diam,
dah lama hilang,
jgn datang menyapa mcm x pernah ada apa pun yg tjadi,,
bila harapan diangankan,
bila kasih dihulurkan,
bila hati dibawa lari,
janganlah dibiarkn terkapai2 sendiri,,

pernah tahu apa yg di abaikan?
pernah rasa sakit ditinggalkan?
pernah kisah siapa yg dilukakan?

memang bukan pasangan kekasih,
walau saling bertukar rindu,
tidak bermakna dekat ikut rasa hati,
menjauh bila perlu sendiri,,

mahupun bukan kekasih gelap,
biar hanya berdua yg tahu
tidak beerti bila perlu,di sayang,
tidak perlu,dibuang,,

bila rindu datang mana dia?
bila hati ini perlukan teman,
ke mana menghilang?
bila air mata ini jatuh,
siapa pnya angkara?

tapi bila dah menjauh,
bila sudah bangun lepas jatuh,
bila dah tak kisah yg lalu,
kenapa perlu muncul di sini lagi?
kenapa perlu bertanya rasa ini?
kenapa perlu mengganngu damai di hati?

untuk sekali lagi,
ini bukan kali kedua,,

pernah tahu diri ini penat?
pernah kisah hati ini lelah?
pernah rasa letihnya berharap?

siapa yg harus dipersalahkan?
yg memberi harapan atau 
yg sering kalah dengan perasaan?

pergilah jauh,melangkah lah seribu,
kalau hanya inginkan sandaran,,

ucapkanlah kasih,hulurkan la rindu,
kalau benar2 pasti itu yg diinginkan,,,,